Vegansanız Neden İçerik Etiketinde Kazeinden Kaçınmalısınız?


Kazein, tüm memelilerin sütünde bulunan bir proteindir. Science Direct’e göre kazein aslında “sütteki en önemli protein bileşenidir”. Hem amino asitler hem de polipeptit zincirleri açısından zengin bir kaynaktır. Kazeinde bulunan amino asitler besleyicidir ve kas yapıcıdır, bu nedenle birçok protein tozu kazein içerir. Kazeini çeşitli gıda kombinasyonlarında bu kadar faydalı kılan şey, çok yavaş sindirilmesidir.

Kazein, diğer hayvansal proteinlerden daha yavaş sindirilir ve bu da daha az açlık ve daha fazla tokluk ile sonuçlanır (WebMD aracılığıyla). Kazeinin ayrıca diyabetlilerde insülini artırmaya yardımcı olduğu ve egzersiz sonrası kas ağrılarını azalttığı düşünülmektedir.

Kazeinin faydalarına rağmen, tüm kazein hayvansal protein içerdiğinden vegan diyetine uygun bir şey değildir. İşin zor yanı, vegan olduğunu düşündüğünüz gıdalarda kazein bulunmasıdır, bu nedenle gıda etiketlerini kontrol etmek önemlidir.

Gönderi kaynağı: Liste


Kaynak : https://247newsaroundtheworld.com/entertainment/why-you-should-avoid-casein-on-an-ingredient-label-if-youre-vegan/

Yorum yapın

SMM Panel PDF Kitap indir